Over mij

Hoi, ik ben Claudy Meuwissen. Leuk dat je op mijn site bent.
Na 22 jaar ervaring als leerkracht in het basisonderwijs heb ik besloten de stoute schoenen aan te trekken om mijn eigen praktijk te beginnen. Hierbij heb ik mogelijkheid kinderen individueel te begeleiden en te voorzien in hun specifieke behoeften. Daarnaast ben ik nu werkzaam in het speciaal onderwijs.

Mijn praktijk Hoe-zo leren

In het reguliere onderwijs kwam ik regelmatig met  leerlingen in aanraking die de lesstof niet goed opslaan terwijl ze wel over voldoende capaciteiten beschikken.  Wat is hier aan de hand, hoe kan ik deze kinderen helpen? De coaching cursus ‘Ik leer anders’ gaf het antwoord op mijn vragen. Deze cursus heeft mij geleerd hoe ik kinderen die in beelden denken op een praktische manier kan helpen. De lesstof in het reguliere onderwijs wordt veelal auditief aangeboden waardoor deze kinderen moeite hebben met de informatie verwerking.  De school onderwijst in woorden maar het kind denkt in beelden. Door kinderen en ouders handvaten, tips en trucs te geven heb ik al mogen ervaren dat ze hier baat bij hebben. Kinderen krijgen zichtbaar meer zelfvertrouwen en de leerresultaten verbeteren.

Bij mijn 2 kinderen, die nu op de middelbare school zitten, merkte ik dat ze niet weten HOE ze moeten leren, plannen en organiseren. Ik zocht naar mogelijkheden om ze te helpen. Hierdoor heb ik besloten om in 2018 de coaching cursus ‘Ik leer leren’ te volgen. Geschikt voor kinderen met concentratieproblemen, faalangst, kinderen die onder hun niveau presteren, kinderen met leerachterstanden en kinderen die hun leerstijl willen ontdekken. Een cursus om kinderen te leren HOE en wat je moet leren en welke manier het beste bij het kind past zodat ze makkelijker en efficiënter kunnen leren.

Het leukste aan mijn vak als leerkracht is het zoeken naar de verschillende mogelijkheden om de lesstof op de kinderen over te brengen. Met mijn praktijk Hoe-zo leren kan ik doen waar mijn passie ligt namelijk kinderen individueel, of in kleine groepjes, helpen die op school of thuis moeilijkheden ondervinden met leren.
Het talent van het kind is voor mij het belangrijkste middel om tot leren te komen.

Ik hoop heel veel kinderen en ouders op deze manier te mogen en kunnen helpen.
Neem gerust contact op als je vragen hebt, meer informatie wilt of voor een vrijblijvend intakegesprek.

Groetjes Claudy

© 2024 Hoe-zo leren