Scholen

Hoe-zo leren programma voor scholen

Hoe-zo leren biedt trainingen en presentaties voor het basis- en voortgezet onderwijs. Deze worden op de schoollocatie verzorgd.

Groepstraining ‘Ik leer leren’

De training ‘Ik leer leren’ leert kinderen en jongeren welke voorwaarden nodig zijn om te kunnen leren. Waar studiebegeleiding vaak gaat over de inhoud van de vakken gaat ‘Ik leer leren’ over hoe je makkelijker en efficiënt kunt leren. De groepstraining ‘Ik leer leren’ wordt aangeboden aan groepen van maximaal 10 leerlingen. Deze training is geschikt voor de bovenbouw van de basisschool en voor leerlingen in het voortgezet onderwijs.

Tijdens de training komt o.a. aan bod: Hoe werkt mijn brein, leerstijlen, faalangst en motivatie, plannen en organiseren, concentreren en onthouden. De inhoud wordt afgestemd op het niveau van de leerlingen.

Meer informatie is te vinden onder Groepstraining Ik leer leren.

Remedial teaching / Module trainingen voor basisscholen

Met kleine groepjes (maximaal 4 leerlingen) wordt in een aantal sessies van een uur een specifiek onderwerp behandeld. Bij de Hoe-zo leren trainingen wordt de lesstof ondersteund met materialen waardoor de leerlingen de lesstof ervaren. Dit is een heel effectieve methode die binnen het klassikaal onderwijs echter moeilijk realiseerbaar is. De module trainingen zijn geschikt voor leerlingen in het basisonderwijs.

Meer informatie is te vinden onder Module trainingen voor scholen

Ambulante begeleiding van leerlingen

Voor leerlingen in het basisonderwijs met leer- en/of gedragsproblemen biedt Hoe-zo leren ondersteuning die is afgestemd op de specifieke hulpvraag van de leerling. Deze ondersteuning richt zich op het leerproces met aandacht voor het welbevinden van de leerling. In veel gevallen vindt deze begeleiding plaats op het gebied van taal of rekenen.

De Ambulante begeleiding is een maatwerk oplossing en wordt helemaal afgestemd op de hulpvraag en de onderwijsbehoefte van de leerling. Tevens kan deze ondersteuning naadloos aansluiten op het klassikale lesprogramma. De begeleiding wordt ondersteund met Hoe-zo leren trainingsmaterialen om de lesstof visueel te maken.

Binnen de menukaart van het Nationaal Programma Onderwijs kan de Hoe-zo leren Ambulante begeleiding als interventie ingezet worden.

Presentaties voor scholen

Hoe-zo leren verzorgd presentaties voor scholen. Dit betreft presentaties die door de onderwijsinstelling aan ouders of aan het team aangeboden worden. Hoe-zo leren verzorgd de inhoudelijke presentatie. Alle Hoe-zo leren presentaties geven de deelnemers inhoudelijke informatie over het onderwerp en bevatten veel meer dan enkel informatie over de beschikbare Hoe-zo leren producten.

Presentaties ‘(H)erken de beelddenker’

‘(H)erken de beelddenker’ voor ouders van kinderen in het basisonderwijs is bedoeld voor ouders waarvan hun kind sterk visueel is ingesteld of vermoedelijk een beelddenker is. ‘Het zit er wel in maar komt er niet uit’. Dit is een veel voorkomende uitspraak van leerkrachten en ouders. Ouders leren hun kind beter te begrijpen en krijgen informatie over de begeleiding die ze als ouder kunnen bieden.

‘(H)erken de beelddenker’ voor teams leert de leerkracht beelddenkers herkennen en begrijpen waarom zij het moeilijk kunnen hebben in de les. Beelddenkers zijn sterk visueel ingesteld. Er worden veel handvaten aangeboden die voor de hele klas ingezet kunnen worden.

Presentaties ‘Ik leer leren’

 ‘Ik leer leren’ voor ouders geeft informatie over hoe je als ouder je kind kan ondersteunen bij het leren. Ontvang tips hoe je kunt ontdekken welke manier van leren het beste voor je kind werkt en hoe je kunt helpen bij het plannen en organiseren

 ‘Ik leer leren’ voor teams geeft informatie over onderwerpen die kinderen en jongeren nodig hebben om van het leren een succes te maken. 

Meer informatie is te vinden onder Presentaties voor scholen

Neem a.u.b. contact op voor aanvullende informatie of het plannen van een afspraak.

© 2024 Hoe-zo leren