Klant vertelt

Berichten van cursisten

Beschrijf jouw ervaring

 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Je bericht wordt pas zichtbaar nadat we het beoordeeld hebben.
Deze berichten box is enkel bedoeld voor ervaringen van cursisten. Overige berichten kunnen hier niet geplaatst worden.
We houden het recht om berichten te verwijderen of niet te publiceren.
35 berichten.
Wendy uit Melick heeft geschreven op 12 februari 2023 om 20:35
Onze dochter vond het heel fijn om kamers te maken dit heeft haar al goed geholpen, dat ze alles een los plekje kan geven in haar drukke hoofdje.. wij gaan thuis verder met alle goede advies en tips die we hebben gekregen!
Wilma uit Heythuysen heeft geschreven op 21 december 2022 om 17:05
In een woord: WAUW! De begeleiding van Claudy zet zoden aan de dijk. Mooi hoe ze samen met het kind een pad bewandelt dat bij het kind past. Claudy kijkt naar het kind en bepaalt samen met het kind welke stappen genomen worden. Wonderbaarlijk hoe snel tip en tools toegepast kunnen worden. Kortom: is je kind een beelddenker en zit je met je handen in het haar omdat leren niet lukt of niet verloopt zoals je zou willen? Neem contact met Claudy op. Ze geeft eerlijk en oprecht advies en gaat, wanneer ze denkt dat je kan helpen, vol enthousiasme en goede ideeën, aan de slag!
Ester uit Herkenbosch heeft geschreven op 5 december 2022 om 17:47
Alsof de veel te zware jas uit is De paniek in zijn hoofd is verdwenen, ook geen overprikkeld brein na school. Citotoetsen in 1x af en hoeft niet meer gesplitst te worden in vele uren extra. Geen paniekerige stress en een leeg hoofd meer bij het huiswerk maken, tafeltjes, klok leren lezen, automatiseren noem het maar op. Nieuwe stof wordt erin gezogen. Wat erin zit, komt er nu ook uit. Het is bizar hoe groot het verschil is. Ondanks alle hulp, tools en inzet van leerkrachten en alles wat erbij komt kijken, niet bereikt werd en nu wel. Wij kunnen iedereen aanraden om met Claudy contact op te nemen als je je kind herkent in het beelddenken. Zij kijkt dan of ze daadwerkelijk aan de slag kan en dan gaat het feest beginnen. Het is hard werken, tijdens het uurtje bij Claudy, maar ook de nodige uurtjes thuis. Overleg met school om het ook daar toe te passen, maar het is elke minuut van inzet waard als je je kind vrolijk ziet opbloeien.
Nancy uit Echt heeft geschreven op 29 mei 2022 om 17:41
Onze jongste zoon zit in groep 8 en hij had wederom een prachtig rapport alleen over zijn resultaat voor Begrijpend lezen was hij niet tevreden. Hoe goed hij ook zijn best deed, het resultaat was niet wat hij er van verwachtte. Wij kwamen in contact met Claudy en vroegen haar om onze zoon mogelijk wat tips en trucs te geven bij het lezen van de teksten en het beantwoorden van de vragen. Tijdens het vrijblijvende intakegesprek had onze zoon gelijk een klik met Claudy en gaf zij hem het vertrouwen hem te kunnen helpen. Razend enthousiast kwam hij na de eerste afspraak met Claudy thuis omdat hij gelijk al meerdere waardevolle tips en trucs had gekregen. Na een paar afspraken bij Claudy heeft hij hierdoor voor Begrijpend lezen op zijn eindtoets een hogere score gehaald en hierdoor is het advies voor de Middelbare school ook een hoger niveau geworden. Hij zei; "ik heb gewoon precies gedaan wat Claudy mij heeft geleerd". Hij was was enorm trots op zichzelf en wij uiteraard op hem. Extra inzet wordt beloond, ook dat heeft hij geleerd. Bedankt Claudy, voor je expertise, maar ook voor je warme persoonlijkheid. Je hebt onze zoon in zeer korte tijd ontzettend geholpen en daar zijn we je dankbaar voor. Hartelijke groet, Nancy
Nancy uit Maaseik heeft geschreven op 15 maart 2022 om 21:07
Hallo, wij zijn een Belgische familie uit Maaseik. Omdat er in België maar een beperkt aanbod is ben ik op zoek gegaan bij de buren ( Nederland). Ik ben heel blij dat ik dat gedaan heb. Mijn zoon is al 15 jaar en heeft reeds van zijn 6de jaar tot zijn 11 jaar logopedie gevolgd. Het enige wat hij geleerd heeft is lezen en schrijven (dyslexie). Dus wij waren heel blij met de hulp van Claudy. De aangename, speelse en toch al volwassen aanpak was een verademing. Mijn zoon zijn wereld in de taal, planning en het ontdekken van zichzelf heeft hem enorm geholpen. Wij als ouders hebben er ook een meerwaarde aan want we hebben bepaalde dingen ontdekt die we niet wisten. Het leuke is ook dat bij de laatste les je tips en tricks meekrijgt om zelf verder aan de slag te gaan. Ze is een heel vriendelijke en warm persoon die haar vak kent en zich precies kan inleven in het kind. Zowel jonge als oudere kinderen. SUPER!!
Mariëlla uit Echt heeft geschreven op 10 december 2021 om 19:20
Mijn oudste dochter heeft bij Claudy de training 'ik leer leren' gevolgd. Na een intakegesprek, bij haar praktijk aan huis, over het doel van de training zijn ze samen aan de slag gegaan. Mijn dochter kwam steeds thuis met handige tips en praktische handvaten die ze meteen kon toepassen op haar studie (havo 4). Claudy maakt gebruikt van een methode die ze aanpast aan de leerling zodat ze zich samen kunnen richten op de specifieke aandachtspunten. Ook ontvang je als ouders een update na elke bijeenkomst zodat je weet waar er tijdens de bijeenkomst aan is gewerkt. Claudy is bovendien een kei in het enthousiasmeren en motiveren van leerlingen. Wij zijn dan ook zeer te spreken over de inhoud van de training en de begeleiding van Claudy.
Christel uit Susteren heeft geschreven op 4 december 2021 om 14:57
Mijn twee zonen zijn bij Claudy geweest om meer inzicht te krijgen in het plannen van huiswerk en proefwerken. Daarnaast hebben ze ook gekeken naar verschillende manieren van leren, samenvatten, woordjes leren etc. Ook is er veel aandacht besteed aan motivatie, afleiding (🐒) en (zelf)vertrouwen! Ze hebben veel geleerd en inzicht gekregen! Claudy is een goede en lieve motivator die goed is in spiegels voorhouden ! Ook heeft ze heel veel trucjes die de kids niet meer zullen vergeten !
Boukje (Bs. Maria Goretti) uit Echt heeft geschreven op 4 september 2021 om 12:20
Claudy is bij ons op school gekomen om de kinderen van de groepen 6,7 en 8 wijzer te maken in hun eigen leerstijl. Claudy deed dit met veel variatie en heeft de kinderen op speelse wijze laten ervaren hoe het brein werkt en welke leerstijlen (welk 'dier' ben jij?) ze kunnen gebruiken. De kinderen kwamen altijd vol enthousiasme terug. Claudy kijkt met een open blik naar de kinderen en heeft snel door wat een kind nodig zou kunnen hebben. Als school zijn wij zo tevreden, dat we volgend schooljaar weer met haar gaan werken.
Claudia uit Echt heeft geschreven op 10 juli 2021 om 20:09
Allebei mijn dochters vonden het moeilijk om te "leren". Snel afgeleid, niet weten hoe ze moeten leren, hele verhalen schrijven ipv samenvatting e.d. Door de hulp van Claudy weten ze nu hoe ze het leerwerk moeten aanpakken. Claudy heeft ze handvatten gegeven om structuur aan te brengen in het leerwerk. Dank je wel!
Elvira uit Echt heeft geschreven op 23 mei 2021 om 17:11
Mijn dochter wist niet goed hoe ze moest leren. Er werd altijd gezegd, maak maar een samenvatting, maar dit werkte niet voor mijn dochter. Ze haalde slechte punten en verloor alle motivatie om door te gaan. Door de lessen bij Claudy heeft ze geleerd om op een andere manier, die beter bij haar past, te leren. Hierdoor haalt ze nu hogere punten en is ze volledig opgebloeid. Ze heeft nu genoeg zelfvertrouwen om negatieve gedachten om te zetten in iets positiefs. Dit heeft ze geleerd tijdens de cursus en blijft ze ook nu nog toepassen. Dank je Claudy, voor al je goede tips en leermethodes.
Marjam uit Roerdalen heeft geschreven op 25 april 2021 om 11:00
Nu in tijd van corona had mijn dochter problemen met de veranderende situatie. Ze zag grote beren op de weg en wist hier niet mee om te gaan. Online leren vergt toch meer discipline en motivatie. Ze heeft nu geleerd hoe hier mee om te gaan en heeft daardoor ook meer zelfvertrouwen gekregen. Waar ze vooral veel baat bij heeft gehad is het leren plannen van huis/leer werk. Er werd tijd voor genomen en bleef niet alleen beperkt tot theorie. De theorie werd getoetst aan waar ze in haar wereldje mee bezig was, zodat de theorie ook direct toepasbaar werd. Claudy, bedankt voor al je tips.
Sonja uit Wessem heeft geschreven op 21 maart 2021 om 17:08
Met een dyslexieverklaring op zak, de dyslexietraining in volle gang, toch nog op zoek naar concrete handvatten hoe Senn het beste kan leren. Na het telefonisch contact, had ik al meteen het gevoel dat ik bij Claudy op de juiste plek was. Na de eerste ontmoeting had Claudy al gezien dat Senn een beelddenker is. Na een paar weken waren we al klaar en konden we zelfstandig verder en hadden we de concrete handvatten waar we naar op zoek waren! Senn vond het hartstikke leuk om naar Claudy toe te gaan. Ze nam alle tijd voor ons. Ze had voor elk probleem waar hij tegenaan liep, snel een (visuele) oplossing. Fijne cursus, een echte aanrader!!!
Sigrid uit Swalmen heeft geschreven op 9 december 2020 om 19:52
Wat zijn wij blij dat we bij Claudy terecht zijn gekomen! Onze zoon startte dit schooljaar niet echt lekker op school. Plannen en hoe leer ik voor proefwerken waren enorme struikelblokken. Claudy was er al snel achter dat hij een echte beelddenker is met kwaliteiten die hij nog niet goed wist te benutten. Al na de eerste bijeenkomst had onze zoon meer zelfvertrouwen en keek hij niet meer als een berg tegen zijn leerwerk op. Claudy heeft echt naar hem geluisterd en had erg snel door wat voor hem wel werkt! Hij gaat weer met vertrouwen naar school en dit is terug te zien in zijn resultaten. We kunnen dit traject iedereen aanraden!
Debby uit Echt heeft geschreven op 7 december 2020 om 09:44
Onze zoon kwam er in 2 havo achter dat zijn manier van leren niet meer toereikend was. Maar hoe dan wel? Omdat we Claudy kenden van de basisschool waar onze kinderen hebben gezeten was de keuze snel gemaakt. Het voelde meteen vertrouwd,en de methode sprak ons aan. Claudy heeft snel in de gaten wat Max nodig had en wat bij hem paste qua leerstijl. Stap voor stap leerde hij hoe hij de lesstof en planning kon aanpakken. Het mooie was dat hij meteen resultaat zag in zijn punten. Nu is de proefwerkweek gestart en hij ziet het met vertrouwen tegemoet!. Claudy nogmaals bedankt voor al je tips!
Nancy uit Echt heeft geschreven op 19 september 2020 om 18:47
Onze dochter liep al enkele schooljaren tegen probleempjes aan. Zoekende naar begeleiding op maat was niet eenvoudig, aangezien onze vermoedens van beelddenker. Bij toeval kwam ik een flyer tegen van Claudy. Al googlend las ik dat ze kinderen die sterk visueel zijn ingesteld, kon begeleiden op een niet algemeen klassikale manier. Onze dochter vond alle lessen leuk, kreeg meer zelfvertrouwen dankzij het leren systematiseren. Laagdrempelig en persoonlijk. En wanneer we ergens tegenaan lopen, zijn we snel weer terug zonder ons bezwaard te voelen.
Anneke uit Montfort heeft geschreven op 9 augustus 2020 om 19:41
Onze dochter liep in het examenjaar tegen leerproblemen aan. Via kennissen bij Hoezoleren terechtgekomen. De tijd begon voor ons te dringen.... maar Claudy heeft het super fijn aangepakt. We konden meteen terecht en al gaande merkten we dat het steeds beter ging op school. Niet alleen leer-technisch kregen we super veel tips, maar ook op sociaal vlak is onze dochter met sprongen vooruit gegaan. Claudy had meteen in de gaten welke handvaten nodig waren om dit jaar tot een goed einde te brengen, een coach die haar vak goed verstaat. Vol vertrouwen en een rugzak vol tips kan onze dochter nu beginnen aan haar vervolgopleiding, ik weet zeker dat ze heel veel gehad heeft aan het coach traject bij Hoezoleren. Claudy bedankt voor je goede zorgen!
Saskia (Connect College) uit Echt heeft geschreven op 23 april 2020 om 09:35
Claudy heeft veel ervaring en dat merk je meteen. In haar workshop geeft ze praktische handvatten voor ouders en opvoeders. Haar verhaal is duidelijk en prettig om naar te luisteren. Claudy begrijpt heel goed tegen welke problemen opvoeders aanlopen. Ze geeft herkenbare voorbeelden en handige tips. Ook laat ze ouders zelf de verschillende manieren van leren ondervinden. Als er vragen waren paste ze haar workshop hier ook moeiteloos op aan. Ik denk dat ze nog genoeg interessante stof had om meerdere workshops te vullen. Ouders en docenten hebben de workshop als zeer prettig ervaren en zijn blij met de bruikbare tips en handvatten.
Mayke heeft geschreven op 18 februari 2020 om 19:24
Onze zoon van 9 jaar liep op school telkens tegen onbegrip en gebrek aan de juiste begeleiding in het leren aan. Ruim twee jaar geleden zijn we aan een zoektocht begonnen naar inzicht in de knelpunten waar hij tegen aan liep en hoe hij hierbij geholpen kon worden. Allerlei testen wezen niets bijzonders uit, waardoor er geen kant en klare oplossing was om hem verder te helpen in het leren op school. Thuis merkten we gaandeweg al dat bijvoorbeeld afbeeldingen en een bord voor planning van bepaalde momenten hem ondersteuning in het onthouden aanboden. Door de vele gesprekken op school kwamen we eind vorig jaar terecht bij Claudy. Wat een verademing was dit voor onze zoon!!! Eindelijk iemand die hem begreep en hem kon helpen bij zíjn manier van leren en denken!!! Hij was meteen fan van Claudy. Voor mij werd alles opeen helder door de uitleg van Claudy over wat ze zag en merkte aan hem en vielen er een heleboel puzzelstukjes op hun plek. Door haar didactische achtergrond kon Claudy ook gemakkelijk allerlei tips voor op school meegeven, waardoor onze zoon met sprongen vooruit ging in zijn zelfstandigheid en in zijn zelfvertrouwen. Het waren telkens de kleine tips en opdrachtjes die hem steun boden voor alles op en buiten school. We zijn Claudy enorm dankbaar voor alle hulp en voor de kennismaking met deze bijzondere wereld en al zijn mogelijkheden voor onze zoon!!!
Cindy heeft geschreven op 10 februari 2020 om 09:39
Een leerling van onze school mocht met Claudy samenwerken, waardoor wij nieuwsgierig werden naar de methodiek achter het beelddenken. Claudy gaf een fijne uitleg aan ons team. De presentatie gaf duidelijk weer welke ondersteuning "beelddenkers" nodig hebben. En wat werkt voor een leerling, werkt vaak ook voor andere kinderen. Het is een echte aanrader voor andere teams.
Patrick uit Linne heeft geschreven op 3 februari 2020 om 15:41
Claudy werkt op onze school met twee leerlingen individueel. Dat bevalt ontzettend goed. Ze kan precies aansluiten bij de hulpvragen van beide leerlingen. Daarnaast heeft ze in het team van leerkrachten een presentatie verzorgd over de "ik leer anders denken"-methode. De team leden waren dolenthousiast over de kennis en de praktische toepassingen die ze ontvangen hebben. Ik merk in mijn functie dat Claudy gericht adviezen kan geven, zonder het mooier te maken dan dat het in werkelijkheid is. Prettig om mee te overleggen dus. Bedankt hiervoor tot nu toe en we hopen nog lang van je kennis en kunde te mogen profiteren.....
© 2023 Hoe-zo leren